Hoe werkt het?

Het Contactregister is een veilige plek, waar je je gegevens kunt achterlaten, zodat je gevonden kunt worden als iemand je zoekt. Veilig, omdat je privacy volledig gegarandeerd is, daar kun je meer over lezen op de pagina Privacy. Het is een gesloten systeem, waar alleen de daartoe opgeleide medewerkers van het bureau in mogen kijken. Als het tot een hereniging komt is dat omdat beide partijen hebben aangegeven elkaar te willen zien, dus je kunt nooit iemands leven ongewild op zijn kop zetten. Bovendien worden nooit gegevens aan derden verstrekt zonder uitdrukkelijke toestemming, ook niet aan degene door wie je gezocht wordt en zelfs niet aan degene die je zelf zoekt.

Adoptieregister.

Als je ooit een kind hebt afgestaan, dan zou het kunnen zijn dat je kind er de behoefte aan heeft je te ontmoeten. Door aanmelden bij het Contactregister geef je aan dat je open staat voor (een vorm van) contact. Als je bent geadopteerd dan wil je misschien wel je moeder ontmoeten, als zij dat ook wil, dat geef je aan door je aan te melden. Op deze manier werkt het Contactregister ook als Nederlands Adoptieregister.

Wat kost het?

Aanmelding bij het Contactregister is gratis, omdat wij vinden dat het voor iedereen mogelijk moet zijn gevonden te worden. Aanmelden kan op drie manieren: via een formulier op deze site, telefonisch of schriftelijk. Je kunt hierover informatie vragen bij onze helpdesk.
De basisinschrijving is en blijft altijd gratis. Wel werken we aan de mogelijkheid van betaalde extra diensten, bijvoorbeeld om een aanmelding te koppelen aan een zoekopdracht. Het gratis gedeelte van het Contactregister wordt uit ideŽele overwegingen betaald uit de inkomsten van onze zoekafdeling.

Waarom is het Contactregister opgezet?

Ondanks de mogelijkheden van het internet, zijn veel mensen onvindbaar: omdat ze getrouwd zijn, een andere achternaam hebben gekregen door (stiefouder)adoptie, een geheim nummer hebben of omdat je niet precies weet hoe iemand heet.
Er zijn zelfs mensen die iemand willen vinden van wie ze helemaal niet weten hoe hij heet, bijvoorbeeld hun biologische vader.
Een andere reden is de vertrouwelijkheid. Er zijn op Internet genoeg sites te vinden waarop je oproepen kunt doen als je iemand kwijt bent. Toch zijn er heleboel mensen die niet zomaar een oproep willen plaatsen uit bescherming van hun eigen privacy of van degene die ze zoeken. Je zou graag contact met iemand hebben, maar dat hoeft niet iedereen te weten! Dat geldt zeker bij afstand en adoptie, maar ook als je door een scheiding je kinderen niet meer ziet wil je hun namen niet voor iedereen leesbaar op internet neerzetten, als je je oude liefde zoekt, dan wil je alleen dat hij of zij dat te horen krijgt.
De privacywetgeving wordt in Nederland steeds verder aangescherpt. Vraag je informatie over iemand bij een gemeente, dan krijg je te horen dat vanwege de privacy geen inlichtingen verstrekt mogen worden. Dat betekent dat mensen die wel contact met elkaar zouden willen hebben, dit om deze reden niet kunnen krijgen.
Het werd dus hoog tijd voor een register waar je jezelf kunt aanmelden, zodat je niet onvindbaar bent.

Toch liever actief zoeken?

Onze zoekafdeling helpt jaarlijks vele mensen die op zoek zijn naar een belangrijke schakel in hun leven. Kijk voor meer informatie op www.iemandzoeken.nl